Werken aan de toekomst van kinderen.

'Een jaar geleden maakte ik binnen Wij zijn JONG de overstap van de bso naar ICT.'

3 januari 2023
Categorie: KluppluZ, Korein, Kwink, Pedagogisch medewerker, Pedagogisch medewerker bso, Pedagogisch medewerker flexpool, Skar, Spelenderwijs, Wij zijn JONG

Mark Linssen, senior ICT medewerker.

Sinds 2007 ben ik werkzaam binnen Wij zijn JONG.

Ik ben destijds als jonge man van 24 jaar gestart als pedagogisch medewerker op de bso, locatie van de Muydenstraat, Eindhoven.

De jaren die volgden heb ik nog een jaar op de bso-locatie van de Keverberg gewerkt waarna ik de overstap maakte naar Kindcentrum Theresia aan de Zeelsterstraat, Eindhoven.

Daar heb ik gewerkt bij de peuters en bij de bso, maar ook als leraar ondersteuner en ICT-coördinator.

Per december 2020 ben ik gestart op de servicedesk bij KSS. Wat was het de eerste weken wennen en wat miste ik de kind geluiden om me heen. Maar door de focus die ik had en alle informatie die ik kreeg de eerste weken, had ik voldoende afleiding en motivatie om mijn meerwaarde binnen Wij zijn JONG te laten zien en hier verder te groeien.

Wat ik hier wil bereiken is mooie stappen maken met ICT en daarbij mijn kennis en inzichten van de werkvloer gebruiken om mijn collega’s van ICT meer inzicht te geven in de dagelijkse rep en roer binnen de kinderopvang.

Een leuk voorbeeld hiervan is de aanvraag van een speelgoed laptop voor in de huishoek van een peutergroep. Mijn collega’s van ICT maakte zich in eerste instantie druk om de privacy en veiligheid rondom het internet gebruik door de kinderen. Toen ik vertelde dat het een laptop moest zijn die niet meer aangaat vroegen ze zichzelf af wat ze dan met die laptop willen doen als die niet aangaat. Nadat ik had uitgelegd dat in huishoeken vaak met realistische materialen de kinderen op een leuke manier worden uitgedaagd tot fantasiespel, viel het kwartje wel.

Ik hoop ook binnen ICT een mooie tijd te gaan beleven van persoonlijke groei en fijne momenten met mijn nieuwe collega’s. Met het hart voor de kinderopvang in combinatie met ICT.