Werken aan de toekomst van kinderen.

'Een hele mooie, fijne, nieuwe uitdaging die ik ben aangegaan na het werken in het onderwijs.'

9 maart 2023
Categorie: Korein, Pedagogisch medewerker, Pedagogisch medewerker bso

Carla de Groot, werkzaam als pedagogisch medewerker bso/onderwijsassistent.

Na 13 jaar gewerkt te hebben in het bedrijfsleven en 22 jaar als leerkracht in het basisonderwijs was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Maar wat?

Het moest in ieder geval iets met kinderen zijn want zij zijn mijn passie. Ik kwam bij Korein de perfecte combinatie tegen: Onderwijsassistent op de basisschool en pedagogisch medewerker bij bso Korein aan dezelfde school. In augustus 2022 ben ik gestart en het is geweldig. Ik ben 3 dagen in de week bezig met onderwijs (groep 1 t/m 8) tot 14:00 uur en om 14:30 uur start ik met de bso. Heerlijk om met de kinderen in hun vrije tijd bezig te zijn. Tevens ben je voor de kinderen een bekende die ze vanaf de eerste dag dat ze naar school gaan zien, dit geeft hen vertrouwen.

Ook is het fijn om zowel Korein collega's als schoolcollega's te hebben; je kunt allerlei zaken sneller regelen tussen bso en school.

Ik vind het een aanrader voor eenieder, maar zeker als je erover denkt om uit het onderwijs te stappen en op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Wel is het jammer dat deze functie er nog niet heel veel is, maar daar zal vast verandering in komen!