Werken aan de toekomst van kinderen.

'De band met de andere BBL’ers is een inspiratiebron.'

3 januari 2023
Categorie: BBL, Korein, Pedagogisch medewerker, Pedagogisch medewerker bso, Pedagogisch medewerker dagopvang, Pedagogisch medewerker flexpool, Pedagogisch medewerker peuterwerk

‘Mijn hart is gestolen door de baby's’. 
Silvy Konings begon eind februari aan het BBL-traject. Drie dagen per week werkt ze op een kindlocatie. Een dag per week volgt ze lessen bij het Summa College, samen met haar klasgenoten/collega-BBL’ers van Korein. 
 
Waarom heb je voor dit traject gekozen? 
“Na het vmbo volgde ik anderhalf jaar een opleiding tot pedagogisch medewerker, maar die heb ik niet afgemaakt. Daarna werkte ik jarenlang in de klantenservice, maar ik bleef die liefde voor kinderen houden. Toen kwam ik op internet de BBL-vacature tegen, bij de organisatie die ik al kende van de opvang voor mijn dochtertje. Een mooie kans. Mijn mail kwam precies op het juiste moment bij Nienke terecht en ze wilde graag kennismaken.” 
 
Hoe pakt je keuze tot nu toe uit? 
“De locatie is vanaf het begin een warm bad voor mij geweest – dat is geluk hebben. Mijn begeleidster komt altijd met de beste feedback en ze blijft me uitdagen. School blijf ik wel spannend vinden, maar bij de docenten kan ik altijd terecht en de meeste vakken zijn leuk. Het enige wat ik merk is dat ik erin moet komen. Ik heb tien jaar geen opleiding gehad.” 
 
Hoe gaat het in de klas? 
“De band met de andere BBL’ers is een inspiratiebron. Ik dacht eerst: ik ga terug naar school, ben ik straks niet de oudste in de klas? Maar er zijn meiden van negentien en veertigplussers. Ik zit er precies tussenin. Op sommige momenten ben ik van de oude stempel, en soms meer van de jongere generatie. Je hoort totaal verschillende visies en dat vind ik heel mooi.” 
 
Waarom spreekt het werk je aan? 
“Wat mij het meest fascineert, is dat je een kindje in korte tijd zulke grote sprongen ziet maken. Nu ik bij de baby’s sta, heb ik voor mijn gevoel mijn doelgroep gevonden. Het is zo mooi om de ontwikkeling van een baby te zien. In het begin is zo’n kleintje honderd procent afhankelijk van jou, en na anderhalf jaar is het een kindje dat kan lopen, kan vertellen wat hij nodig heeft, en zichzelf kan bezighouden. Mijn hart is door de baby’s gestolen.” 
 
Wat verwacht je van de toekomst? 
“Ik had geen betere keuze kunnen maken, ben heel blij dat ik nu toch in de kinderopvang werk. En bij Korein voel ik me thuis. Ik vond het meteen een gave organisatie, met goede waarden en normen. Dat zag ik al toen mijn dochtertje naar Korein begon te gaan. Ik zie mijn toekomst echt wel hier.”