Werken aan de toekomst van kinderen.

'Binnen KluppluZ kan ik mijn ei op alle fronten kwijt.'

14 februari 2023
Categorie: KluppluZ, Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Christel Arts, pedagogisch medewerker bij Kluppluz. Ik woon in Mierlo en ik ben 56 jaar.

In december 2017 ben ik gestart bij Wij zijn JONG, bij de divisie KluppluZ. 

In Helmond werd in 2017 een nieuwe locatie geopend voor dagopvang (2-4jarigen) en bso (4-13jarigen) die ik met 6 andere enthousiaste collega's mocht gaan opzetten. Daarnaast heb ik veel bij Korein ingevallen. Ik heb dus heel veel verschillende plekken kunnen zien, dat was erg leuk. Tussendoor ben ik nog gedetacheerd geweest als ondersteuner passend onderwijs op een basisschool in Mierlo-Hout.

Echter sinds juli 2020 ben ik 32 uur werkzaam op de Deelenstraat in Geldrop. Dit is een vestiging van KluppluZ die onderdeel uitmaakt van Kindcentrum de Vlinder. We werken nauw samen met Korein en de basisschool. Inclusief zijn is ons motto en dat proberen we zo goed mogelijk uit te dragen.

Waarom vind ik het werken bij KluppluZ nou zó leuk, dat ik jullie dit wil vertellen? De doelgroep die gebruik maakt van de begeleiding van KluppluZ spreekt me erg aan. Ik heb zelf jaren binnen verschillende instanties voor kinderen met een beperking en de Jeugdzorg gewerkt. KluppluZ is zo'n beetje een mengeling tussen deze twee richtingen. Er zijn legio mogelijkheden om als professional te groeien door gebruik te maken van cursussen zoals Nederlands met Gebaren (NmG), Geef me de 5 en het Pedagogisch Kompas.

Binnen KluppluZ kan ik mijn ei op alle fronten kwijt: ik werk op de combinatiegroep 2- tot 13-jarigen. Samen met mijn collega's pedagogisch professionals, onze zorgcöordinatoren, scholen en niet te vergeten de ouders/verzorgers proberen we de kinderen een zo veilige en prettig mogelijke tijd te laten hebben. We streven naar ontwikkeling, gebruik makend van de pijlers welbevinden en betrokkenheid. Binnen KluppluZ werken we met diverse methodieken, waarvan het Pedagogisch Kompas een heel belangrijke is. Soms blijkt, dat er voor een kind meer nodig is dan wat wij in de begeleiding kunnen bieden. Dan is het een uitdaging om samen te zoeken naar de juiste plaats/oplossing voor het kind.

Wat mij betreft plak ik er nog heel wat jaren bij KluppluZ – Wij zijn JONG achteraan. Nieuwsgierig geworden naar KluppluZ? Lees hier meer.