Werken aan de toekomst van kinderen.

Veelgestelde vragen.

Bekijk hier het overzicht van de meest gestelde vragen én antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Ons recruitmentteam staat je graag te woord.

Direct contact opnemen

Hoe is de werksfeer bij Wij zijn JONG? 
Een kind dat lekker in zijn vel zit en met hoge betrokkenheid actief is, is maximaal in ontwikkeling. Dit geldt ook voor de ouder en de begeleidende professional. Daarom hebben wij veel oog voor het welbevinden en de betrokkenheid van onze medewerkers. We doen er alles aan om hen een prettige werkomgeving te bieden. De werksfeer is het beste te beschrijven als informeel, waarbij plezier in het werk en met elkaar centraal staat.    
 
Wat maakt het werken bij Wij zijn JONG uniek? 
Wij geven kinderen en jongeren de begeleiding die nodig is om ze te helpen opgroeien tot sociale, bekwame en zelfstandige volwassenen. Dit doen we vanuit verschillende divisies, die hier – direct of indirect – een bijdrage aan leveren vanuit hun eigen expertise. Wij zijn JONG is een groep die de verbinding zoekt met o.a. onderwijs, gemeenten en jeugdhulp. Dagelijks verrijken we met bijna 3.000 professionals vanuit ruim 200 locaties de ontwikkeling van circa 20.000 kinderen. 

Waar is Wij zijn JONG gevestigd? 
Wij zijn JONG en bijbehorende merken hebben samen ruim 200 kinderopvanglocaties verspreid over Brabant, Gelderland, Utrecht en Limburg. Het hoofdkantoor van Wij zijn JONG is gevestigd in Eindhoven. 

 

Ik wil graag stagelopen bij Wij zijn JONG. Kan dit? 
Stagiairs en stagiaires zijn bij ons van harte welkom! We hebben verschillende mogelijkheden op zowel mbo- als hbo-niveau. 
 
Kan ik bij Wij zijn JONG een opleiding volgen of intern doorgroeien? 
Als je bij ons start, leren we je allereerst meer over Wij zijn JONG en de divisie waar jij gaat werken. Afhankelijk van je functie krijg je een uitgebreid inwerkprogramma en hebben we mogelijkheden tot het volgen van vakopleidingen en leiderschapsprogramma’s. Daarnaast stimuleren wij interne doorgroei en ontwikkeling binnen onze divisies, maar ook tussen onze divisies. 

Voldoet mijn diploma om te mogen werken binnen de kinderopvang? 
Om te mogen werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang moet je in het bezit zijn van een kwalificerend diploma. Bekijk hier of jouw diploma voldoet aan de huidige kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker. 

Ik volg een hbo-opleiding. Kan ik al in de kinderopvang aan de slag? 
Ben je hbo student? Zoek je opleiding op in de diplomacheck. Staat er een groen vinkje bij bso? Dan mag je aan de slag op de bso als je 50% van het totaal aantal studiepunten hebt behaald (120) of een overgangsbewijs naar het 3e leerjaar hebt.  

Staat er een groen vinkje bij zowel dagopvang als bso en heb je 75% of meer van het totaal aantal studiepunten behaald (180), of een overgangsbewijs naar het 4e leerjaar? Dan mag je ook aan de slag op de dagopvang. Voor de volgende 4 hbo opleidingen geldt, dat 50% van de studiepunten of een overgangsbewijs naar leerjaar 3, toereikend is om in de dagopvang te mogen werken: Pedagogiek, lerarenopleiding pedagogiek, pedagogisch management kind en educatie en Pedagogisch Management Kinderopvang. 

Ik ben niet gekwalificeerd om te mogen werken binnen de kinderopvang, maar zou toch graag pedagogisch medewerker willen worden. Wat zijn de mogelijkheden? 
Het is mogelijk om via Wij zijn JONG een beroepsbegeleidende leerweg (BBL-)opleiding te volgen. Voor meer informatie, neem contact op met onze recruiters. 

Voldoe ik aan de 3F IKK en 3F VE taaleis?
Per 1 januari 2025 wordt de taaleis IKK van kracht. Dat betekent dat alle pedagogisch medewerkers moeten aantonen dat zij de mondelinge vaardigheden – Spreken, Gesprekken voeren en Luisteren- op niveau 3F beheersen. Voor medewerkers op een VE-groep geldt de taaleis nu al. Als extra eis geldt straks dat zij ook Lezen moeten beheersen op niveau 3F.

Kijk hier voor meer informatie over de aantoonbaarheidseisen en de manier van toetsen

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij Wij zijn JONG?Naast een plezierige werksfeer en gezellige collega’s, vinden we welbevinden en betrokkenheid erg belangrijk binnen Wij zijn JONG. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Kinderopvang en zijn afhankelijk van je functie en de divisie waar je gaat werken. Je vind ze terug in onze vacatures. 

Je krijgt standaard bijna 6 weken vakantie per jaar, een bijdrage in je pensioenopbouw, een tegemoetkoming in je reiskosten woon-werkverkeer, een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering, korting op een sportabonnement en voordelig fietsen via het Nationale Fietsplan. 

Mag ik als pedagogisch medewerker nagellak, gellak en andere nagelversiering dragen?
Nee. Onze organisatie moet zich houden aan de hygiëneregels van het RIVM. Dit betekent dat pedagogisch medewerkers hun nagels kort en schoon moeten houden. Daarnaast mag er géén nagellak, nagelversiering en /of kunstnagels gedragen worden. Hieronder vallen ook gel- en acrylnagels.

Mag ik als pedagogisch medewerker hand- en polssieraden dragen?
Ja dit mag, maar je moet deze wel afdoen tijdens het uitvoeren van handelingen waarbij het extra belangrijk is dat er hygiënisch wordt gewerkt. Dit zijn handelingen zoals:

  • Het verschonen van kinderen;
  • Het bereiden van voeding en maaltijden;
  • Het verzorgen van wonden.

 

Waarom is een VOG vereist om bij Wij zijn JONG te mogen werken? 
Het bieden van een veilige omgeving voor al onze kinderen staat bij ons op de eerste plaats. Daarom vragen wij van al onze medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), ook als je geen direct contact met kinderen hebt. 
 
Waarom is een registratie in het Personenregister Kinderopvang vereist om bij Wij zijn JONG te mogen werken? 
De registratie in het Personenregister is wettelijk verplicht en van toepassing voor alle medewerkers die minstens eens per drie maanden minimaal een half uur op een kinderopvanglocatie aanwezig zijn én medewerkers die toegang hebben tot gegevens van kinderen. Wij zij JONG hanteert daarom het beleid dat iedere medewerker zich dient te registreren in het Personenregister. 
 
Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een VOG en/of registratie in het Personenregister Kinderopvang? 
Ja, de kosten voor de VOG-aanvraag en de inschrijving in het Personenregister Kinderopvang krijg je van ons vergoed. Wanneer je in dienst komt, kun je hiervoor een declaratie indienen. 

 

Is mijn sollicitatie goed binnengekomen?
Na het verzenden van je sollicitatie zie je een bericht in het scherm verschijnen dat je sollicitatie succesvol is verzonden. Hierna ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Als je deze bevestigingen hebt gezien, hebben wij jouw sollicitatie goed ontvangen.

Ik heb mijn sollicitatie verstuurd, wat is de volgende stap?
Ons recruitmentteam gaat jouw sollicitatie bekijken en laat je zo snel mogelijk iets weten. De stappen die volgen, vind je terug in onze sollicitatieprocedure.

Wat is de status van mijn sollicitatie?
We streven ernaar om jou binnen een week na de sluitingsdatum van de vacature een eerste reactie te geven. Heb je een week na de sluitingsdatum nog niets van ons gehoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wanneer er geen sluitingsdatum in de vacature staat, kun je uiterlijk binnen twee weken een reactie verwachten op jouw sollicitatie.

Kan ik een open sollicitatie versturen?
We hebben altijd een algemene vacature openstaan voor de functie van pedagogisch medewerker. Hebben we geen vacature openstaan die volledig voldoet aan jouw wensen maar wil je wel solliciteren op zo’n functie, reageer dan op deze algemene vacature en we kijken samen welke mogelijkheden er zijn. Het versturen van een open sollicitatie voor andere functies is helaas niet mogelijk. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

We hebben alvast tips voor een kennismakingsgesprek voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze hier.

Heb je een vraag die hier niet bij staat?
Neem dan gerust contact op met een van onze recruiters via telefoonnummer 040 - 294 82 77 of per e-mail via recruitment@wijzijnjong.nl.